top of page
Mistä keikan hinta koostuu?

Hinta koostuu muun muassa:

1. Laitteista

 • Erilaisiin kokoonpanoihin on hankittu parhaat ammattiluokan äänentoistolaitteet, esiintymisvalot sekä instrumentit. Laitteistoni on nykyaikainen ja tyylikäs. Käytän mm. Bosen pro 16 sekä Bosen pro 32 w/ Sub 2 pilaria. Ne ovat kompakteja, mutta äärimmäisen tehokkaita kaiuttimia. Peittoalue näissä on 180 astetta, eli jokainen juhlavieras kuulee varmasti musiikin. Niin keskellä kuin sivuillakin! Valokalustosta löytyy kiertuetason usvakonetta, etuvaloja esiintyjille sekä kunnon värivalot liikkuuvilla efekteillä! Laitteita huolletaan sekä uusia laitteita hankitaan jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaille kaikin tavoin onnistuneen keikan, soittimia unohtamatta. Esiintymiseen hankittu laitteisto laadukkaineen instrumentteineen on helposti yli 10 000€ jo pelkästään yhden soittajan osalta. Tähän ei ole laskettu vielä kuljetukseen hankittua kalustoa. Vaikka esiintyjä olisi osaava, mutta laitteisto ei ole laadukas, niin se vaikuttaa väistämättä lopputulokseen ikävällä tavalla. Laitteisto mitoitetaan aina tilaajan haluamalla tavalla joko hillitysti tai kaikki peliin- tyylisesti!

2. Muusikoiden ammattitaidosta ja kokemuksesta

 • Ammattitaitoiset muusikot hallitsevat erilaisia musiikkityylejä sekä osaavat valita asiakkaan toiveiden mukaisesti tapahtumaan soveltuvat kappaleet. He ovat myös yleensä olleet tekemisissä musiikin parissa puolet elämästään ja harjoitelleet ahkerasti saaden taitoa ja tietoa aiheesta. Osaaminen ei kartu yhdessä yössä.

 • He ovat kerryttäneet useiden vuosien ja satojen, lähemmäs tuhansien keikkojen kokemuksen. Kokemus takaa sen, että he osaavat tilanteen tullen lennosta mm. vaihtaa illan musiikkityyliä juhlijoiden tunnelmaan sopivaksi ja osaavat mitoittaa laitteensa tilaan ja tapahtumaan paikalle tullessaan. Ei siis tarvitse pelätä, että ison juhlan esiintyjä tuo laitteiston, joista ei kuulu juuri yhtään tai vaihtoehtoisesti soittaa "taustamusiikki"-tyyppisessä tilaisuudessa liian kovalla äänenvoimakkuudella. Kokenut esiintyjä pyrkii ottamaan kaikki huomioon! Siitähän se onnistunut keikka koostuu, tyytyväisistä kuuntelijoista ja bailaajista!

3. Kokoonpanosta

 • Palkkio jaetaan muusikoiden kesken riippuen asiakkaan valitsemasta kokoonpanosta. Esimerkiksi trio- kokoonpanossa palkkio jaetaan kolmen muusikon kesken. 

 • Esimerkkejä kokoonpanojen hinnoista. Trubaduuri 200-600€, Duo 500-1000€, Trio 1200-1600€. Nämä ovat vain suuntaa antavia hintoja ja kokonaisuus määräytyykin matkojen, keikan ajankohdan ja muun työn perusteella. Edullisemmaksi tuleekin useasti ottaa esiintyjä soittamaan 2x45min kuin vain 45min, koska laitteiston kasaukseen, paikalle saapumiseen sekä valmisteluihin kuluu lähes sama aika. Pidemmistä ja useamman keikan kiinnityksistä voi aina kysyä erityishintaa. Muusikoiden esiintymiset eivät sisällä alv. voimassa olevan arvonlisäverolain 45 §:n 1 momentin 1 ja 2 kohdan perusteella esiintyvien taiteilijoiden palkkioista ja tilaisuuksien järjestäjille myydyistä esiintymisistä ei suoriteta arvonlisäveroa.

4. Ajankohdasta

 • Esiintyjille kiireisimpiä ja tärkeimpiä ajankohtia ovat viikonloput. Etenkin pe-la akseli. Näinä päivinä muusikko tekee lähtökohtaisesti kuukauden tulonsa, koska juhlia ja tapahtumia harvemmin järjestetään arkena. Tekeminen ei toki lopu siihen, vaan alkuviikosta tehdään valmistelevia töitä mm. treenataan, vastaillaan keikkatarjouksiin, pidetään yhteyttä tilaajiin sekä huolletaan kalustoa. Juhlapyhät ovat myös suosituimpia. Silloin kun muut ovat vapaalla, on esiintyjä heitä viihdyttämässä!

 • Kesäviikonloput viedään yleensä käsistä, varaathan siis esiintyjän hyvissä ajoin!

5. Muusikoiden palkkioista ja muista kustannuksista

 • Palkkioon sisältyy sovitun ajan lisäksi äänentoistolaitteiden kuljetus, ajamisesta koituvat sivukulut, harjoittelu asiakkaan tilaisuutta varten. Maksamme esiintymistämme myös verot ja lakisääteiset maksut.

6.​ Taustatyöstä, harjoittelusta sekä itse esiintymisestä

 • Keikka koostuu paljon muustakin kuin pelkästä esiintymisestä. Esiintymisen ulkopuolella tapahtumaasi varten harjoitellaan useita työpäiviä, huolletaan soittimia, vaihdetaan kitaran kielet sekä valitaan tapahtumaan sopiva asu. Ennen keikkaa tilaajan kanssa keskustellaan ja sovitaan aikataulut sekä yksityiskohdat. Esiintymispäivänä taas keikalle lähdetään hyvissä ajoin, roudataan laitteet, ajetaan keikkapaikalle, pystytetään laitteet sekä suoritetaan soundcheck. Keikan jälkeen tapahtuu vielä roudaus ja kulkeminen kotiin keikalta sekä laitteiden jälkihuolto, jotta ne olisivat mahdollisimman hyvässä kunnossa tulevia esiintymisiä varten. Siis 2x45min keikan muut työt mukaan laskettuna työtunteja kertyykin päälle 20h. Näin pidämme huolen siitä, että musiikillinen osuus on laadukas ja tilaisuuden mukainen. Oli keikka sitten muutaman kappaleen tai useamman setin pituinen, taustatyö pysyy lähes vakiona. 

7. Hallinnolliset kulut

 • Keikan laskutuksesta, lakisääteisistä kuluista ja verkkosivujen ylläpidosta koituvat kulut.

8. Markkinointikulut

 • Julkisia keikkoja mainostan aina tilaajan sen salliessa. Toimitan myös tarvittaessa mainosmateriaalit valmiina tilaajalle. Promokuvat sekä videot toteutetaan ammattilaisten toimesta, joten niihinkin uppoaa vuositasolla tuhansia euroja.

9. Tämä on työtämme

 • Monet ovat varmasti kuulleet jostain tuttavapiirin bändistä, joka heittää keikkaa muiden töidensä ohella, täten polkien hintoja alas. Meille tämä on työtä, jota teemme täysipäiväisesti, emmekä pysty siksi tekemään esiintymisiä liian halvalla. 

 

 • Panostamme siis myös keikkoihin sekä että kalustoon eri tavalla kuin harrastajat. Tämä näkyy toki hinnassa, mutta samalla keikan laadussa. 

 

 • Ammattimuusikko on varma valinta, jota ei tarvitse arpoa. Ei siis tarvitse pelätä bändiä, joka tulee paikalle miten sattuu, verkkareissa vaikka juhlien laatu vaatisi pukua, eivät soita tapahtuman luonteen mukaista musiikkia tai pahimmassa tapauksessa esiintyvät umpihumalassa ja pilaavat näin koko juhlan sekä tapahtuman tunnelman.  

 

 • On myös fakta, että ammattimuusikolle on aina kysyntää. Ammattimuusikko tietää, että ei ole järkevää mennä liian halvalla, sillä osaavalle muusikolle on keikkoja tarjolla, joista maksetaan hänen pyytämänsä korvaus! 

 

 • Keikasta asianmukaisen palkkion maksaminen on myös kunnioitusta toisen ammattia ja osaamista kohtaan. Näin myös estetään harmaata taloutta!                            

 

Siksi kannattaakin tilata Roope kokoonpanoineen keikalle, et pety!

bottom of page